De werkwijze van het schisisteam
U komt met uw kind vaak als eerste bij de kinderarts terecht die de diagnose stelt. Vervolgens wordt u uitgenodigd op de schisispoli waar u kennis maakt met de teamleden van het schisisteam.
Spraak centraal
Het behandelprotocol binnen het schisisteam MKA Midden-Brabant is anders dan bij de meeste andere schisisteams in Nederland.
Wij kiezen bewust voor een protocol waarbij de spraak vanaf jonge leeftijd centraal staat. De spraak is het belangrijkste middel om te communiceren met leeftijdsgenootjes, de juf of meester op school, buurtkinderen en familieleden. Kortom, spraak is essentieel voor een gezonde sociale ontwikkeling
Fraaie gezichtsontwikkeling
De MKA-chirurg speelt samen met de orthodontist en de mondhygieniste een belangrijke rol in het begeleiden van een gezonde, functionele en fraaie gebitsontwikkeling met op latere leeftijd de juiste gezichtsverhoudingen. Zo vindt bij een kaakspleet rond 9 of 10 jaar een bottransplantatie plaats om een continue kaakboog te krijgen. De orthodontist kan hier dan een mooie tandboog maken. Als kinderen zijn uitgegroeid, vindt soms een kaakosteotomie plaats.
Hiermee kan de groeiachterstand van de bovenkaak of andere standsafwijkingen van onder- en/ of bovenkaak worden gecorrigeerd.
Doordat alle teamleden aanwezig zijn op het spreekuur, kunt u in een keer al uw vragen stellen.
Voor meer informatie kunt u ook kijken op NVSCA
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!